BejelentésNAGYSAJÓ KÖZSÉG TÖRTÉNETE
Biró János történelmi blogja, Beszterce, Erdély

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Nagysajó történetének részletesebb leirása megtalálható a www.nagysajotortenete.webs.com holnapon.

 

Előszó

Magyarnak lenni Szent István tanítása szerint erkölcsi fogalom. Még senkit sem tesz magyarrá az, hogy magyarul beszél.Ez még nagyon kevés. Senkit sem tesz magyarrá az, hogy a vére magyar, sőt még az sem, hogy magyarnak vallja magát: a magyarságot erkölcsi küzdelemmel, Isten sürgette cselekvéssel, úgy kell kiküzdeni.
 

Magyarnak lenni erkölcsi lendület. Magyarnak lenni: hit. Hit a magyarság hivatásában. Hit abban,hogy az Isten akar velünk valamit, és hogy a magyarság képes megvalósítani ezt az isteni feladatot.
 

Ez az oldal azt hivatott bizonyítani, hogy nem az az igazi magyar, aki hazafiasságát agresszív, kirekesztő, militáns módon hangoztatja. Az igazi magyarok nem a dühöngő árpádsávosok, nem is a vidéket rettegésben tartó bakancsosok és nem is a jól csengő, demagóg retorikába csomagolt barbár, zsigeri antiszemitizmus szónokai. Az igazi magyar nem csak látja a problémát. Nem csak beszél róla. Tesz is ellene. Az igazi magyarról nem a tüntetéseken, utcai balhékon derül ki, hogy az, hanem a hétköznapokban.
 

Magyarnak lenni: szeretet, együttérzés, átfogása, átölelése mindannak, ami magyar: a magyar földnek, utolsó talpalatnyi rögének, a magyar történelemnek.

Ezen az oldalon Nagysajó Község történetét  irtam meg röviditett változatban, a teljes leirást a magyar honfoglalástól megkezdve napjainkig, a "Nagysajó Község Története - Erdély" cimű könyvben fog megjelenni.   

                            Tisztelettel, 

                                                             Biró János - Beszterce 

Megismerkedhetnek a Nagysajói Református Egyház gyülekezetével, alkalmaival, Kenderesi István református lelkész úr holnapján , megtekintéshez kattintson az alábbi linkre:

Nagysajói Református Egyház 

Történelmi Magyarország Térképe  

Beszterce-Naszód county map.jpg

Beszterce-Naszód vármegye térképe

Nagysajó térképe
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!